OVER DE DOCENT

Over de docent…

Mijn naam is Mirjam Douma. Ik herinner me dat ik me rond mijn 17e serieus af ging vragen hoe het leven bedoeld was. Ik wilde wel een richting kiezen maar wat was de zin van het hele gebeuren? Terugkijkend naar toen heb ik vanaf dat moment altijd twee stromen kunnen ervaren: de intuïtieve, passieve, observerende tegenover de meer doelgerichte, actieve, sturende. Stromen van waaruit je kunt zijn. Van waaruit je kunt leven, werken, relaties aan kunt gaan en kunt bewegen. Yin & yang.

Mijn zoektocht naar ‘de waarheid’ en de ‘zin van het leven’ was leerzaam, zeer dynamisch, kende extremiteiten en was vaak ook heel vermoeiend (voor mijzelf en mijn omgeving). Tijdens een van mijn medicijnplantreizen in 2017 heb ik gekozen om te landen midden in het leven, in plaats van het te blijven onderzoeken. Sindsdien vallen dingen meer dan ooit op zijn plek en kan ik meer rust vinden in gewoon zijn.  Om van daaruit te kiezen waar mijn hart echt warm van wordt.

Vanaf 2007 ben ik als zelfstandig ondernemer werkzaam als trainingsacteur . Eind 2023 ben ik na mijn studie aan de Sonneveld Academie tot relatiecoach, ‘IN OPENHEID’ gestart. Het bedrijf waarbinnen ik mensen ga ondersteunen tijdens ingewikkelde processen binnen hun relatie. 

Yin Yoga is voor mij een manier van bewegen en een ‘staat van zijn’ tegelijk. Yin energie heb ik nodig merk ik. Het vertragen, het afwachten en soms even niet of nauwelijks bewegen om te kunnen opmerken wat er binnenin mij gebeurt. Ik laat mij regelmatig teveel duwen in mijn eigen Yang energie, door alles wat het actieve leven van me vraagt. Sinds ik bij de Aalo de opleidingen level 1, 2 en 3 Yin Yoga docent heb afgerond geef ik les in deze prachtige vorm van yoga. Nu merk ik dat ik meer in balans ben. Dat naast mijn zelfliefde mijn compassie voor anderen en de wereld groeit.  Ik hoop je op mijn pad mee te mogen nemen.

Wil je meer lezen over Yin Yoga? kijk dan eens HIER